Höst är högsäsong för rotfrukter och av rödbetor från Hånsta handelsträdgård har jag gjort rödbetsbiffar. Och efter ett tips från en kund serveras biffarna med ett spännande tillbehör. Servera som huvudrätt eller som förrätt.
Rödbetsbiffar
Räcker till ca 5 pers som huvudrätt.
1 kg rödbetor
4 dl rågmjöl
4 ägg
200 g fetaost
salt & peppar
Koka rödbetorna halvt mjuka och riv sedan i matberedare. Blanda med ägg och rågmjöl. Rör sedan ner fetaosten. Smält olja/margarin i stekpanna och lägg i en sked rödbetsröra och platta till. Stek biffarna tills de får en krispig stekyta.
Fetaoströra
100 g fetaost
3/4 dl crème fraiche
1/2 dl matyoghurt
salt & pepar
Mosa fetaosten och rör ner resterande ingredienser.
Tillbehör
rostade & saltade solroskärnor
syrensaft från Candeline (testa också med flädersaft eller flytande honung)
Servera rödbetsbiffarna nystekta med fetaoströra. Ringla över syrensaft och strö solroskärnor över.