Om Candeline

Candeline startade av en slump tack vare en annons om torghandel med närodlade och närproducerade produkter i Knivsta. Jag som driver Candeline heter Caroline och jag har alltid haft ett stort intresse av matlagning, bakning och att sylta och safta. Därför tog jag chansen och anmälde mig för att sälja några av de burkar jag hade gjort för eget bruk. Eftersom jag inte visste hur det skulle gå, tillagade jag sådant som jag själv ville ha hemma och tänkte; säljer jag inget så gör det inget. Men efter två timmar var allt sålt!

Efter första torgtillfället var alltså allt slutsålt och jag fick gå hem och fundera ut fler produkter av de råvaror jag kunde hitta just då. Sortimentet växte sedan vartefter och kunderna återkom. Sommaren 2015 kände jag att det var dags att driva detta i företagsform och jag startade Candeline.

Min ambition är att du alltid ska hitta delikatesser i spännande och annorlunda smaker och ett sortiment i förändring. Allt tillverkas hantverksmässigt i små kvantiteter med hög kvalitet där smaken och innehållet står i fokus.

Candeline tillverkar marmelader, sylt, chutney och saft på råvaror från natur och trädgårdar som finns runt omkring oss som annars förgås. Jag plockar frukt och bär hemma hos personer som inte har tid, ork eller möjlighet att ta hand om alla sina råvaror. Samtidigt som du njuter av produkter med högt fruktinnehåll och spännande smaker har du också varit med och bidragit till att minska matsvinnet – det kan man kalla dubbelvinst! När sedan kunder kommer tillbaka och frågar efter den goda marmeladen eller den goda chutneyn de köpte sist känns det extra roligt.

Eftersom vissa råvaror, till exempel fikon och apelsin, är svåra att få tag i lokalt gör jag undantag för att möta efterfrågan men du kan alltid läsa om frukt och bär har odlats lokalt. Gemensamt för alla delikatesser på Candeline är att de alla är tillverkade av mig i Knivsta.

I sortimentet finns (förutom marmelad, sylt, chutney, inläggningar och saft) även hembakta produkter av olika slag, allt bakat på ett närproducerat och obehandlat mjöl. Och sist men inte minst hittar du hos mig även naturligt godis av frukt och bär utan aromer och konstiga tillsatser. Smaskigt godis som du kan äta med gott samvete.

Sortimentet utökas och varierar beroende på råvarutillgång. Därför kan jag tyvärr aldrig garantera hur länge produkterna finns kvar men förhoppningsvis kan du hitta både gamla och nya favoriter. Har du inte provat någon av mina produkter än har du mycket kvar att upptäcka och jag hälsar både gamla och nya kunder välkomna!

 

PS. Har du tips på var jag kan få tag i råvaror eller om du har produktidéer är du välkommen att kontakta mig. DS.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *