Inlägget gjort

Rödbetsbiffar med fetaoströra

Höst är högsäsong för rotfrukter och av rödbetor från Hånsta handelsträdgård har jag gjort rödbetsbiffar. Och efter ett tips från en kund serveras biffarna med ett spännande tillbehör. Servera som huvudrätt eller som förrätt.

rödbetsbiffar med syrensaft

Rödbetsbiffar

Räcker till ca 5 pers som huvudrätt.

1 kg rödbetor

4 dl rågmjöl

4 ägg

200 g fetaost

salt & peppar

Koka rödbetorna halvt mjuka och riv sedan i matberedare. Blanda med ägg och rågmjöl. Rör sedan ner fetaosten. Smält olja/margarin i stekpanna och lägg i en sked rödbetsröra och platta till. Stek biffarna tills de får en krispig stekyta.

Fetaoströra

100 g fetaost

3/4 dl crème fraiche

1/2 dl matyoghurt

salt & pepar

Mosa fetaosten och rör ner resterande ingredienser.

 

Tillbehör

rostade & saltade solroskärnor

syrensaft från Candeline (testa också med flädersaft eller flytande honung)

 

Servera rödbetsbiffarna nystekta med fetaoströra.  Ringla över syrensaft och strö solroskärnor över.