Publicerad den Lämna en kommentar

Sweetchili-wok

En enkel, snabb och god vardagsrätt. Passa på att steka en större mängd kött och frysa ner färdigstekt, då går det ännu snabbare nästa gång!

recept,wok,sweet chili, plumchi
Sweetchili-wok med picnicbog.

Vardagswok sweetchili

Skär picnicbog i små bitar och bryn i olja. Salta & peppra. Ta upp ur stekpannan/woken.

Tillsätt olja i pannan och tillsätt färdigskurna grönsaker i bitar. (Du kan använda färska grönsaker som du delar i mindre bitar eller använda en påse frysta, färdigskurna wokgrönsaker.)

Koka nudlar i lättsaltat vatten.

När grönsakerna är lagom stekta, tillsätt kött i lagom mängd. (Blir det över lägger du undan och fryser in till en annan gång.)

Häll över soja, Plumchi (sweetchilisås) och lite vatten och rör runt.

Häll sedan ner de färdigkokta nudlarna och blanda runt ordentligt.

Klart att servera!

Servera plumchi till för den som vill ha mer smak. En klick crème fraich eller matyoghurt är också gott till.

 

För dig som vill äta vegetariskt går det bra att byta ut köttet mot ett vegetariskt alternativ istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *