Inlägget gjort

Candelines äppelchutneygryta

ÄppelchutneygrytaSå här i hösttider tycker jag att det är väldigt gott med köttgrytor. Och eftersom det också är äppelsäsong så passar det extra bra att smaksätta med äpple. I går komponerade jag ett nytt recept på en god och enkel köttgryta som inte tar allt för lång tid att göra. I receptet ingår min äppelchutney med ingefära & chili som också serveras till.

 

Candelines äppelchutneygryta

ca 1 kg fläskkött, putsas och skärs i småbitar

1 finhackad gul lök

margarin till stekning

3 tsk ingefära

2 tsk kanel

3-4 msk Äppelchutney med ingefära & chili (resten av burken serveras till)

1 tsk farinsocker

2 tsk soja

6 dl vatten

11/2-2 dl crème fraiche

salt & peppar

2 äpplen

2-3 msk mjöl+vatten till redning

Stek lök. Stek köttet i omgångar, salta och peppra. Lägg lök och kött i grytan och blanda ner ingefära, kanel, soja, farinsocker och äppelchutney. Häll i vatten och låt koka under lock ca 30 minuter. (Längre koktid ger mörare kött, tillsätt då ev lite mer vatten.) Hacka och klyfta äpplena och tillsätt tillsammans med crème fraiche och koka tills äpplena är lagom mjuka. Red till lagom konsistens. Servera med kokt potatis, bönor och äppelchutney.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *