Inlägget gjort

Välkommen in!

För dig som inte vågar ringa för att komma förbi har jag nu satt några öppettider för källarbutiken de närmsta dagarna.

Fredag 8/6 kl 17-18

Lördag 9/6 kl 11-16

Måndag 11/6 kl 15-18

Vill du komma en annan tid är du välkommen att höra av dig.

Välkommen förbi!

 

 

Inlägget gjort

Behöver du en present?

Jag har produkter och förpackningar till både stora och små presenter. Tala om vad du vill ha i presentpåsen och kom förbi och hämta upp. Enkel och smidig lösning på sommarpresenten till klassläraren, kollegan, tränaren eller svärmor!

Jag hjälper både företag, privatpersoner och föreningar. Betalningsalternativ: betalkort, swish, kontant eller faktura. Innehar f-skatt och livsmedelstillstånd.

presenter, cellofan, inslagning, presentförslag, skolavslutning,

Inlägget gjort

Fika stund med syrensaft

Nu är den klar, min läskande och goda syrensaft. Passa på att njuta av en fika utomhus i det fina vädret.

syrensaft, chokladkaka, jordnötskaka

Inlägget gjort

Redan rabarber

Hos en del växer det rabarber i överflöd redan nu. I går var jag och skördade rabarber och har nu fullt upp med att ta hand om den. Tack snälla M för att jag fick komma och hämta rabarber!

Inlägget gjort

Knivsta marknad på lördag

På lördag är det dags för Knivstas årliga marknad mellan kl 10–16. Jag finns på plats på Apoteksvägen ner mot stationen i närheten av Handelsbanken. Förutom ett stort utbud av marmelader kommer jag också att ha spännande tillbehör till grillkvällarna. Blir du törstig i värmen kan du också köpa kylda drycker och kakor.

Du hittar mer info om marknaden på Knivsta IKs hemsida.

marmelad, chutney, inläggningar, Bondens marknad, slånbärssaft

Inlägget gjort

Arbetsskada

Marmeladkokning och bakning kan vara farliga grejer. Ibland har man inte riktigt koll och nu är jag därför brännmärkt på undersidan av armen ett tag framöver.

Inlägget gjort

REKO Uppsala – utlämning 26/4

Har du hört talas om REKO? På Facebook finns en grupp som heter REKO Uppsala där konsumenter kan beställa varor direkt av småskaliga producenter. Varorna levereras sedan till en förutbestämd plats en specifik dag och tid för upphämtning.

På torsdag 26/4 är nästa tillfälle då jag åker till REKO Uppsalas utämning. Förbeställda varor levereras till parkeringen vid Stadium/IKEA i Boländerna kl 18-18:30. (Inga obeställda varor finns att köpa.) Gå med i Facebookgruppen för att se alla producenter.

Du som saknar Facebook men ändå vill beställa av mig kan göra det via mail eller hemsidan (skriv en kommentar att du vill hämta på REKO Uppsala). Beställningar via hemsida och mail behöver göras dagen innan utlämningen. Betalning sker vid utlämningen.

Inlägget gjort

Gourmandbesök

Idag har jag haft några besökare från gourmandföreningen Chaîne des Rôtisseurs på studiebesök. Det var ett jättetrevligt gäng som gladdes när de möttes av doften från nybakat. Bordet var uppdukat med bröd, kex, kakor och marmelader från sortimentet som avnjöts till kaffe och te. Efteråt gjordes ett besök i källarbutiken innan de fortsatte mot nya smakupplevelser. Jag hoppas att dagen blev bra och hälsar er välkomna igen!

PS. Finns det andra som är intresserade av ett liknande arrangemang är ni välkomna att höra av er! DS

 

Inlägget gjort

Förbereder för grillsäsong

När snön yrde som mest förra veckan förberedde jag för grillsäsongen genom att tillverka grillsås. Grillsäsongen kan ju fortfarande kännas avlägsen men den är väl i alla fall lite närmare idag. Men egentligen behöver man ju inte vänta till grillsäsongen om man är sugen…

rökig grillsås

Inlägget gjort

Glöggryta

Har du glögg kvar efter jul? Här är ett recept på en lättgjord, mustig, värmande och god köttgryta med glögg.

recept köttgryta med glögg

Glöggryta

ca 1,2 kg högrev i bitar

salt & peppar

2 gula lökar

3 dl glögg

8 dl vatten

4 msk soja

2 lagerblad

5 kryddpapparkorn

2 morötter i stora bitar

250 g champinjoner delade i bitar

1 palsternacka, i bitar

ev. mjöl/majsstärkelse och vatten till redning

 

Bryn lök och svamp. Ta upp från grytan. Bryn köttet, salta & peppra. Lägg tillbaka lök och svamp. Tillsätt glögg, vatten, kryddor och soja. Koka upp och sänk värmen. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme. Tillsätt morot och palsternacka. Koka ytterligare ca 1 timme tills köttet är mört. Red eventuellt grytan om den är för lös. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt potatis och gröna bönor. Servera gärna Candelines äppelchutney till.

Tips: Vill man kan man tillsätta morot och palsternacka som får koka med från början. Palsternackan kokar då sönder och även icke grönsaksätare får i sig.